A cukrászati remekművek paradoxonja, hogy miközben túl szépek ahhoz, hogy megedd őket, pontosan tudod, hogy a bekebelezés mellőzése pazarlás. Mindazonáltal tény, hogy van valami ínycsiklandóan lenyűgöző abban, hogy az édességek mesterei ehető alkotásokkal kényeztetik el a publikumot. Habár a cukrászat Picassóinak kreációi múzeumok helyett vitrinek mögött várják a csodálóikat, a legprofibb ecsetforgatókhoz hasonlóan ők is megérdemlik, hogy tisztelettel adózzunk a munkásságuk előtt.
Lássuk, kik a desszert koronázatlan királyai!
Duff Goldman - a piskóták Michelangelója
Forrás: charmcitycakes.com
Duff Goldman a televízióban is bemutatta, milyen elképesztő csodákra képes a csapatával együtt. Ehetően élethű tortáiért Oprah és Jay Leno is odavan, ami nem csoda, hiszen az általa készített remekművek valóban nagyon szokatlanok. Grumpy Cat kifaragása neki tényleg piskóta: mindenki kedvenc morcos macskájának mázzal leöntött tortatetstvére kis híján elnyávogja magát.
Forrás: https://eloisestreet.tumblr.com/post/60586336911/charm-city-cakes-grooms-cake
charmcitycakes.com
És bár a tévén keresztül olyan, mintha a torták elkészítése gyerekjáték lenne, aki valaha próbált muffinformába kanalazni tészát úgy, hogy egy-csepp-se-menjen-mellé, az pontosan tudja, hogy Duff Goldman piskótás pengeforgatása óriási tehetségről árulkodik.
Persze nem kell ehető Grumpy Cat szobrásznak lenni ahhoz, hogy egy cukrász munkája világhírű legyen. Elég, ha valaki fenemód tökéletes macaront vagy épp Angel Cake-et tud készíteni!
Pierre Hermé utánozhatatlan ízlése
Pierre Hermé-t hivatalosan is a cukrászat Picassójának tartják. A szakma szerint Pierre egy igazi íz-kerítő, hiszen olyan párosításokat hoz létre, amelyekből életreszóló desszert-szerelmek szövődnek. Ezt a képességét elsősorban macaron készítéskor kamatoztatja, amelynek köszönhetően a roppanósan habkönnyű tészták felemelő ízvilágú töltelékekkel gazdagodnak.
Forrás: https://www.cotemaison.fr/chaine-d/diaporama/les-nouveaux-macarons-de-pierre-herme-decouvrez-les-en-avant-premiere_13051.html#photo-0
Szakmai sikereinek köszönhetően Hermé megkaparintotta az áhított világhírt, több tucat könyvet írt, és ő a legfiatalabb desszertmester, aki elnyerte a legjobb francia cukrásznak járó díjat.
Jelenleg két Michelin csillagos éttermet irányít Franciaországban. Ha Párizsban jársz, nyertél a lottón és újra megnyitnak az éttermek, érdemes beugrani hozzá!
Hironobu Fukano - az angyali desszertcsodák mestere
Nem véletlen az angyali desszertcsoda kifejezés a címben, hiszen Hironobu Fukano az Angel Food Cake, vagyis az “angyaltorta” specialistája. Az Angel Cake habkönnyű, légies állagáról kapta a nevét. Hironobu Fukano tényleg mestere a receptúrának, valóságos íz- és színkavalkádot tálal vendégeinek.
Forrás: https://www.luxsure.fr/2014/10/13/hironobu-fukano-le-nouveau-chef-de-la-patisserie-ciel/
Az angyaltorta japán mestere egyébként szintén Párizsban nyitott éttermet. A SOLA 2010 óta várja a vendégeket, jelenleg egy Michelin-csillaggal büszkélkedhet, úgyhogy ide is elkél az a bizonyos lottó ötös!
Tudjuk, hogy beindult a nyálelválasztásod, milyen édességed van otthon?