Az ételeket sokféleképp lehet művészien tálalni. A Michelin csillagos megoldás - naaaagy tányér, kevés étel, színes díszpettyek és egy kis zöld szórás - kétségkívül felér egy műalkotással, úgy az íz, mint a látvány terén. De szemet gyönyörködtető lehet egy rusztikusan tálalt street food is, például egy kézműves hamburger némi rozmaringos burgonya társaságában egy fadeszkán. Aztán ott vannak a faragott zöldségek-gyümölcsök, a latte art - a tejhab díszítése - vagy épp a pirítósfestészet.
Van azonban néhány extrém sportos kaja rajongó, akik a leghétköznapibb ételeket a lehető legkevésbé hétköznapi módon adjusztálják. Mutatunk néhány ámulatba ejtő kompozíciót, amelytől nem csak az állad fog leesni, de jó eséllyel picit meg is éhezel. Utóbbi faktor miatt érdemes egy kis nasit előkészíteni. Vagy legalább egy kávét, hogy kedvükre lelkendezhessenek az ízlelőbimbóid!
Tányéron a talpaló - a sportcipő új élete!
Most, hogy a Niagarát megszégyenítő módon megindult a nyálelválasztásod, elemezzük kis egy kicsit a látottakat!
Ez bizony egy hamburgercipő. A bőrhatású felsőrészt bámulatosan idézi a szezámmaggal megszórt buci, amelyen csak úgy tündököl a sajtból készült cipőfűző. (Ráférne egy mosás, egyébként, kicsit megsárgult!) Kicsit lejjebb haladva egy szintén sajtból kicakkozott díszítést láthatunk, amely alatt ott terpeszkedik a két réteg hús, amely minden bizonnyal a surranó rugalmasságáért felel. Végezetül ne feledkezzünk meg a ketchup plecsnivel jelzett világító kis dísz bigyuszról sem, amely nélkül ez a sneaker kétségkívül nem lenne olyan ínycsiklandóan divatos. Csak egy kérdésünk van: hol a sültkrumpli?!
Ne hagyd Jabba a vajfaragást!
A vaj általában nem a külsejével tűnik ki a tömegből, mégis sokszor olyan, mint az ételben a só: megérezzük a hiányát.
Van azonban néhány merész művész, aki szobor alapanyagként tekint a köpült kencére, és olyan műalkotásokat varázsol belőle, mint a képen látható Jabba. Aki egyébiránt habos kávét szürcsölget, és tortát csemegézik. Ha jól látjuk, vajkrémes töltelék van benne….
Te mit harapnál le először Steve Jobs mozzarella fejéről?
Lehetett volna fokozni ezt a kaja-alkotást azzal, hogy a mozzarella Steve Jobs éppen kiharap egy darabot egy almából, de tény, hogy ez a gyümölcs nem különösebben passzol a képen látható tésztaételhez.
Jóllehet a mozzarella alapvetően az olaszos tészták tetején érzi jól magát, ezúttal egy keleties ízvilágú kreálmányon kapott helyet. Ez persze egyáltalán nem probléma, hiszen miközben Steve Jobs fejeként manifesztálódik, egyszerűen képtelenség ezen gasztro-anomáliákkal foglalkozni. A mákkal kipettyezett orcájával és a tökéletes pápaszemével egyszerűen zseniálisan néz ki!
Steve Jobs sajtfejét elnézve - hogy Hamleti párhuzammal éljünk - már csak egy kérdés motoszkál a fejünkben: enni vagy nem enni?