Enni jó. Alkotni jó. Nem csoda, hogy az ételek és italok szerelmesi örömmel inspirálódnak híres festők alkotásai által. Ha szeretsz főzni, akár egyedül is kitalálhatsz néhány kreatív fogást, amelyet kedvenc képzőművészeid munkássága alapján találsz ki. Ám ha történetesen nincs kedved az egymáshoz illő ízeken töprengeni, ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked néhány ehető és iható finomságot, amelyek – ha ízükben nem is – színvilágukban mindenképp megidézik a legnagyobb ecsetforgatók híres festményeit.
Van Gogh édesen: Csillagos éj emeletes tortaként
Elismerjük, ez nem éppen egy hétköznapi desszert, amit csak úgy könnyedén összeütsz egy laza péntek estén. Mi több, megkockáztatjuk, hogy a többség inkább csak megcsodálni és persze megkóstolni szeretne egy ilyen tortakölteményt. Persze, ha pont Te vagy az, akinek kellő cukrászati kézügyessége van egy ilyen lenyűgöző desszert elkészítéséhez, mindenképp oszd meg velünk az elkészült remekművet.
Forrás: https://arthive.com/publications/338~Art_menu_TOP_5_dishes_and_drinks_inspired_by_painting
Sütni ugyan nem tudunk megtanítani, de ha kedved támad közelebbi ecsetkapcsolatba kerülni a füldeficites (mert abból ugye Gauguin lenyisszantott egy szolid darabkát) festővel, gyere el hozzánk az Alkotásutcába.
Nem beszélünk zöldségeket: a Kandinsky saláta
Mi történik akkor, ha egy híres séfet lenyűgöz egy Kandinsky falfestmény? Charles Michel esetében az absztrakt műalkotás rögtön beindította a kulináris alkotókedvet, és addig-addig ötletelt, mígnem a híres festő alkotása szokatlan módon egy ínycsiklandó saláta képében született újjá. A különleges fogás több mint 30 féle hozzávalót tartalmaz, köztük különféle gombákat, brokkolit, cikóriát, sárga és piros paprikát, céklát, sárgarépa pürét és – most figyelj! – tintahal tintát.
Forrás: https://arthive.com/publications/338~Art_menu_TOP_5_dishes_and_drinks_inspired_by_painting
Az ominózus salátakölteményt hatvan, 18 és 58 év közötti kulináris kíváncsisággal megáldott önkéntes kóstolta meg. Charles Michel kreációja hatalmas sikert aratott: az emberek egyetértettek abban, hogy a látvány legalább olyan fontos, mint az íz, és hogy egy ilyen lenyűgöző ételért akár a megszokott ár kétszeresét is örömmel kifizetnék. Ha tehát legközelebb szeretnéd elkápráztatni a vendégeidet, érdemes több időt szánni az esztétikus tálalásra!
Koccints Tintorettóval: egy rikítóan piros koktél története
Forrás: https://arthive.com/publications/338~Art_menu_TOP_5_dishes_and_drinks_inspired_by_painting
Jacopo Tintoretto előszeretettel ábrázolt piros ruhás alakokat. A bíbor különböző árnyalatai egy íncsiklandó italt is életre hívtak. A stílszerűen Tintoretto koktél nevet viselő italt általában karcsú pezsgőspohárba töltik, ami nem véletlen, hiszen két rész habzóbor és egy rész – lehetőleg frissen csavart – gránátalmalé kell hozzá. Az elkészítéséhez sok-sok jégre és egy shakerre is szükséged lesz: rázd össze a hozzávalókat, töltsd ki a rubinszínű nedűt, és már kortyolhatod is a saját Tintorettódat!